Registrera katt som saknad

Registrera katt som saknad

Har din katt försvunnit? Vår tjänst “Saknad katt” erbjuder kattägare med registrerad katt i vårt ID-register att logga in med mobilt BankID i Mina sidor (MinaKatter) och registrera den som saknad. Det är kostnadsfritt och katten blir direkt sökbar i vår karta som används för denna tjänst.

För att registrera katt saknad 

Klicka dig in på kattens profilsida, där det nu finns en ny flik “Katt saknad”. Efter att ha klickat i att du vill visa katten som saknad, dyker nedanstående bild upp. Där du fyller i information, datum när katten försvann och närmsta stad. Därefter navigerar du dig i kartan och placerar kartnålen där katten försvann. 

Saknad katt 1

Exempel på korrekt registrering (se bild nedan). Där du själv väljer hur mycket du vill zooma in innan du placerar kartnålen och skulle du klicka fel är det bara att klicka på nytt i kartan för att flytta kartnålen. OBS! Din katt blir inte synlig på “Saknad katt” om du inte markerar ut kartnålen.

Saknad katt 2

Klicka på spara så blir katten direkt sökbar via kartan här på id-registret.se/saknad-katt/

Denna nya tjänst visar också ev profilbild på katten, så lägg gärna till en sådan för din katt. Samt att du samtidigt kontrollerar att dina kontaktuppgifter stämmer och att dom även är inställda till att vara synliga i ID-registret.

När katten hittar hem igen

Då kan du själv ta bort denna registrering/annons på samma ställe inne i Mina sidor.

Gå tillbaka till kattens profilsida och välj fliken “Katt saknad”. Använd knappen “Ta bort” och välj den anledning som passar bäst i listan som dyker upp.

Saknad katt 3

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Rulla till toppen