Hur vi arbetat med id-registret.se

Hur vi arbetat med id-registret.se

Vi har sedan lång tid utvecklat vårt eget ID-register och tillgängliggjort sökning via www.id-registret.se. Även myndigheter såsom t ex Polisen & Länsstyrelser har tillgång till alla ägaruppgifter för en ID-märkt och registrerad katt. Vi har utvecklat en onlinetjänst som gör att registrering av ID-märkt katt kan göras av ägaren vilket gör att vi kan hålla nere registreringsavgiften, men ändå ge en hög service till de som hittar en märkt och upphittad katt.

1 januari 2023 träder den nya lagen i kraft gällande obligatorisk ID-märkning och registrering. Alla katter födda efter 1 januari 2008, samt katter äldre än 4 månader, ska då registreras i Jordbruksverkets register. Deras e-tjänst öppnar 2 januari och här har dom samlat information om deras register.

Glöm inte att registrera din märkta katt, annars var det meningslöst att märka katten

Du som märker katten, tänk på att uppmana kattägaren att även registrera katten, eller erbjud dem att registrera katten på ID-registret åt dem, se vårt erbjudande till dig som ID-märkare och veterinär.

Det är engångsavgift till en låg kostnad med en hög servicenivå

Kattförbundet SVERAK vet hur viktigt det är att hitta ägaren till en upphittad katt, därför ger vi hög service, där du själv kan söka efter kattens ägare i vår ID-register eller så kontaktar du Polisen för att få hjälp med att identifiera kattens ägare.

Informera kattägaren om att det tillkommer en registreringsavgift på 35 kr/65/kr/100kr och att det är en engångsavgift för att hålla registret, det är alltså gratis att göra en ägarändring eller anmäla att katten har avlidit. Som nämnts ovan får du som ID-märkare gärna ingå ett samarbete med Kattförbundet SVERAK där du tar ut avgiften och du registrerar katten online till en låg kostnad.

Vilka är ID-registret.se fördelar?
  • Sökbart dygnet runt för alla!
  • Myndigheterna kan alltid söka efter ägaruppgifter till en katt i vårt ID-register.
  • Alla katthem får registrera sina katter gratis på ID-registret.se då vi vill att så många katter som möjligt ska registreras.
  • Vi arbetar aktivt för att fler ska registrera sin ID-märkta katt för att fler katter ska hitta tillbaka till sin ägare
  • Vi har stor kunskap kring katthållande och bidrar aktivt till att höja kunskapen hos kattägarna.
  • Vi har en tjänst, “Saknad katt”, där man med några klick anmäler sin katt som saknad/bortsprungen och som direkt blir synlig & sökbar via karta här på sidan.
  • Kattägare kan ladda upp bild på katten som visas i samband med sökning på ID-nr samt för tjänsten “Saknad katt”.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Rulla till toppen