Personuppgifter

SVERAKs behandling av personuppgifter

Alla personuppgifter behandlas i enlighet med den vid varje tillfälle gällande lagstiftningen. Från och med 25 maj 2018 behandlas personuppgifter i enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR). På Datainspektionens webbplats kan du läsa mer om förordningen: https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/

Se till att visa dina personuppgifter i ID-registret

SVERAK rekommenderar att alla katter har synliga kontaktuppgifter (ej personnummer!) till sina ägare för att det ska bli enklare för alla katter att hitta hem.

Att man väljer att ha synliga uppgifter innebär att de enbart syns i samband med sökning på kattens ID-nr. Man kan INTE heller söka på personuppgifter i vårt ID-register och mejlkorgen kommer heller inte att fyllas med reklam eller andra utskick.

Vad händer om jag inte visar mina kontaktuppgifter?

Den som hittar din katt får det mycket svårare att få kontakt med dig! Upphittaren måste då kontakta polisen eller annan myndighet som kan få fram de dolda uppgifterna via särskild inloggning.

Risken finns också att vissa tror att katten saknar ägare och att katten därmed kanske aldrig hittar hem igen.

Jag vill ha mina kontaktuppgifter skyddade

Om du har skyddad identitet eller av annan anledning inte vill visa kontaktuppgifterna kan du ändra detta själv med BankID via Mina sidor eller så kontaktar du SVERAKs kansli.

>> Läs mer om hur SVERAK hanterar personuppgifter (nytt fönster)