Registrera katt i ID-registret

Registrera katt i vårt ID-register

ID-registrera din katt

Vi kommer fortsätta att driva vårt ID-register och även utveckla det med fler tjänster och funktioner, därför kan du även i fortsättningen registrera din katt hos oss!

T ex är vår e-tjänst “Saknad katt” ett exempel på en ny funktion där söker i karta efter saknade katter. Du anmäler din katt som bortsprungen via Mina sidor. Vi har också öppnat upp så att kattens profilbild i Mina sidor visas vid sökning i vårt ID-register. Idag gör du kostnadsfria ägarändringar med mobilt BankID och hanterar mycket av din och dina katters information som inloggad på Mina sidor.

Pris & betalsätt – registrering online
35 kr om du använder Swish eller 65 kr vid val av faktura

Pris & betalsätt – pappersblankett
100 kr faktura

Tänk på att:

  • Du kan enbart ID-registrera katter (ID-nr) som INTE finns med sedan tidigare.
  • Katter med SVERAK-stamtavla ska INTE registreras via denna sida! De hamnar automatiskt i vårt ID-register när den viktiga ägarändringen är genomförd (online eller med blankett).
  • Du får direkt tillgång till Mina sidor (MinaKatter) genom att ett personkonto skapas när du gör en ID-registrering (om du inte finns med sedan tidigare). 
  • Det är en engångskostnad för ID-registreringar.

För dig som saknar mobilt BankID finns alternativet att posta oss en ifylld blankett 2001. Betalsättet  blir då faktura med en engångskostnad på 100 kr/katt. Fakturan skickas digitalt (till angiven mejladress på blanketten).

Från och med 1 januari 2023 ska din katt vara ID-märkt och registrerad i Jordbruksverkets ID-register. Det gäller såväl innekatter som utekatter (födda efter 1 januari 2008 eller äldre än 4 månader).

Länk: www.jordbruksverket.se/kattregister >>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Rulla till toppen