Välkommen att ID-registrera din katt i kattförbundet SVERAKs nationella ID-register!

Huskatt

Här loggar du in med mobilt Bank-ID och registrerar din katt i vårt ID-register. Gör du det på detta sätt så ska den blankett (från SVERAK) som du eventuellt fått från veterinären INTE skickas in till oss. Finns ID-nr sedan tidigare kan det istället behövas en ägarändring.

Är det din första katt du ska registrera hos oss, så kommer du efter inloggning med Bank-ID först att få fylla i dina  kontaktuppgifter. Dubbelkolla gärna att ”autofyll” inte har fått med någon info i fält där det inte ska vara. Därefter hamnar du på formuläret som i 5 steg tar dig igenom registreringen. Finns du sedan tidigare i vårt system så hamnar du direkt på steg 1 i formuläret. Ta gärna god tid på dig och se till att alla uppgifter blir rätt från början.

Avgiften är en engångskostnad och gäller enbart för nyregistreringar. Ägarändringar är kostnadsfria.

Har du köpt en raskatt med stamtavla i SVERAK? Då ska du INTE registrera den denna vägen utan istället kontrollera att den viktiga ägarändringen är genomförd – www.sverak.se/minasidor

För dig som inte har Bank-ID så finns alternativet blankett 2001. Då blir det betalsättet faktura och en kostnad på 100 kr/katt istället.

OBS! Undvik Internet Explorer för ID-registreringen. Det är en föråldrad webbläsare som inte längre stöds eller utvecklas och som därmed inte fungerar optimalt med dagens moderna webbsidor.

Om det uppstår problem eller frågetecken i samband med ID-registreringen, så dubbelkolla gärna efter ett svar i vår FAQ innan du kontaktar SVERAKs kansli.