Om id-registret.se

Om id-registret.se

ID-registret.se är Kattförbundet SVERAKs ägarregister för katter. Registret används främst för att identifiera upphittade katter men används även för flera andra uppgifter.

Kattförbundet SVERAKs nationella ID-register

Förr hade varje länsstyrelse ett register över kattägare fram till mitten av 90-talet då karantänsbestämmelserna för katter avskaffades. De svenska myndigheterna ville dock inte genomföra ändringarna om man inte kunde tillgodose behovet av ett enhetligt kattägarregister. Kattförbundet SVERAK hade då ett samarbete med SKK (Svenska Kennelklubben) och tillsammans var då pådrivande i frågan, det föll sig då naturligt att någon av dessa organisationer tog på sig ansvaret för ett register, valt på den tiden föll då på SKK, tyvärr svarade deras register inte upp mot våra egna behov av ett relevant kattägarregister, varför vid valde att byggt upp ett eget aktuellt ID-register och kattägarregister (avlidna katter avregistreras hos oss till skillnad mot SKKs) vilket innebär att vår ID-register är det mest aktuella kattägarregister.

Kattförbundet SVERAKs nationella ID-register används dagligen av Kattförbundet SVERAK både för att hitta ägaren till en upphittade katt men även för vår egen verksamhet i avel och utställning.

Behandling av personuppgifter enligt GDPR

De personuppgifter som lämnas till Kattförbundet SVERAK vid ID-registrering av katt behövs för att vi ska kunna administrera och ge god service till djurägaren och när katten eventuellt blir upphittad.

Vid registrering i vårt register godkänner personer att dennes personuppgifterna också kan komma att användas för utskick av information och erbjudanden relaterade till Kattförbundet SVERAK.

Personuppgifterna hanteras i enlighet med för tillfället gällande lagstiftning. Utförlig information gällande Kattförbundet SVERAKs behandling av personuppgifter finns på www.sverak.se/sekretessinformation

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Rulla till toppen