För Veterinär och ID-märkare

Nationella ID-registret är ett ägarregister som hålls av Kattförbundet SVERAK.

På denna sidan har vi samlat information till dig som är veterinär, djursjukvårdare eller ID-märkare.

Vår söktjänst

Nationella ID-registret innehåller ca 490.000 unika katter (huskatter och raskatter) och har funnits sedan 2009. Avregistrerade katter (ex avlidna katter som meddelats oss) är avförda från vårt register, vilket gör vårt register till ett AKTUELLT register på ca 490.000 katter.

Samtliga katter går att söka dygnet runt online via www.id-registret.se och om kattens ägares kontaktuppgifter inte är publicerade beror det på att ägaren har valt så, dock är det möjligt att få tag i kontaktuppgifterna genom att kontakta Polisen som har tillgång till vårt register.

Mer information om hur du söker i ID-registret finns under sök-sidan.

Chip-märkning eller tatuering

Ett ID håller kattens hela liv varför det är viktigt att det är rätt uppgifter som förs in i vårt register. Därför ska endast utbildade personer i ID-märkning utföra märkningen.

Kontrollera kattens ID

Kattförbundet SVERAK har flera olika hälsoprogram för olika raser, där vi systematiskt arbetar för att minska genetiska defekter och sjukdomar. Vi vill därför att kattens ID alltid kontrolleras i samband med att katten besöker en veterinär.

Enkäter

Kattförbundet SVERAK samarbetar med AGRIA på flera olika områden, så även med olika rasringar för att identifiera vanliga genetiska sjukdomar i syfte att ev initiera ett hälsoprogram som ska minimera förekomsten av densamma, här kommer ID-registret vara möjligt att använda sig av för urval i samband med enkäter.

”Svensk katt upphittad utomlands”

Kattförbundet SVERAK har för avsikt att ansöka om medlemskap i internationella organisationen Europetnet, EPN, en organisation som samordnar ID-register runtom i Europa. Det är således klokt att registrera katten i nationella ID-registret då en katt som hittas utomlands då kan spåras till sin rätta ägare.

Enligt beslut inom Kattförbundet SVERAK sedan lång tid tillbaka ska alla stambokförda katter ID-märkas, staten avser även att göra det obligatoriskt för samtliga kattägare att märka och registrera sin katt, därför har vi sedan 2009 systematiskt byggt upp ID-registret och samtidigt erbjudit huskattsägare att göra samma sak, dock har det kostat våra medlemmar omfattande pengar, varför vi nu vill att ID-registret ska bära sig självt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Rulla till toppen