Inloggad med mobilt BankID kommer du åt att se dina uppgifter hos oss samt se ditt ägande gällande registrerade katter. Du har möjlighet att ändra viss information om dig själv samt viss information och status för de katter du står som ägare till. Du kan dessutom genomföra en ägarändring online här, markera katt som avliden och uppdatera när/om katten har steriliserats och blivit en kastrat. Välkommen in! 

För att komma till läget där man själv kan skriva in information och uppdatera så behöver man klicka på knappen “Ändra uppgifter”. På en dator är det en stor blå knapp uppe till höger på de sidor man har redigeringsmöjligheter och på mobilen är det ett blått kugghjul (överst på sidan).

Exempel:

Ändra uppgifter

Efter att ha klickat på knappen “Ändra uppgifter” kommer man till sida där man har redigeringsmöjligheter.

Uppdatera information

– Ladda upp bild på katten
– Markera som avliden
– Ändra status till kastrat (steriliserad)
– Visa/dölj dina kontaktuppgifter i ID-registret.se
– Starta ägarbyte

Det du idag INTE kan ändra är; ditt namn och dina adressuppgifter, samt kattens namn, kön, födelsedatum och färg (EMS-kod). Har något blivit fel eller uppdaterats för något av dessa fält, då behöver du kontakta sverak@sverak.se för att få hjälp med uppdatering.

En ägarändring online har 2 grundkrav. Det är att både nuvarande och blivande ägare har svenskt personnummer och mobilt BankID. Då har man möjligheten att direkt genomföra en ägarändring, utan att behöva skicka in någon blankett till oss i SVERAK.

Ägarändring online

Finns inte möjligheten till att använda ägarändring online, finns blankett 2002 som ska fyllas i och skrivas under av båda parter och sedan postas till SVERAKs kansli i Borås (adress står på blanketten).

>> Blankett 2002

Svar nej. Det är kostnadsfritt att göra en ägarändring. Både online och med blankett (förutom kuvert och porto då).

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Rulla till toppen