Ändringar i ID-registret

Här finner ni info samt formulär som vi använder oss av för att ni smidigt ska kunna anmäla ändringar som behöver göras i ID-registret. Ändringar som rör t.ex kattens namn, färg eller liknande skickar ni ett vanligt mejl direkt till sverak@sverak.se. Var noga med att ange kattens ID-nummer.


 

Huskatter

Ägarändring för registrerade huskatter sker idag med blankett.

» Använd denna blankett « (blankett 2002)

Exempel på korrekt ifylld blankett vid ägarändring:

Raskatter

Gäller det raskatt med stamtavla i SVERAK – logga in på MinaKatter och gör ägarbytet där eller använd blankett (blnr 1031). Gör ni ändringen online behövs det inte skickas in någon blankett till oss.

Att tänka på vid ändring av ägare via blankett: Både tidigare och ny ägare underteckna ändringen i original. Om det inte är möjligt att få tag på tidigare ägare kanske det finns någon handling som visar att du äger katten (köpeavtal eller annat motsvarande dokument). Skicka i så fall med kopia av detta tillsammans med ändringsblanketten. 

Formulär för ändring av kontaktuppgifter (ej ägarbyten):

  Jag har bytt namn
  Jag har bytt adress
  Jag har bytt e-post/tel.nr

  Ditt namn (obligatorisk)

  Personnummer

  Din epost (obligatorisk)

  Kattens/katternas ID-nummer (obligatorisk)

  Dina nya uppgift/er; namn, adress, e-post och/eller tel.nr

  Ändring på kattens uppgifter

  Ändringar som rör t.ex kattens namn, färg eller liknande sändes direkt till sverak@sverak.se. Var noga med att ange kattens ID-nummer.

  Har din katt kommit till katthimmeln?

  Raskatter
  Avregistreras direkt via MinaKatter

  Huskatter
  Kontrollera först att katten finns registrerad i vårt ID-register. Får du en träff på ID-numret vänligen skicka in en avanmälan genom formuläret nedan. Om katten inte finns registrerad behöver du heller inte skicka in anmälan.

   

  Fel: Kontaktformulär hittades inte.