Ägarändring online av ID-registrerad katt - Mina sidor

Om du köpt katt, eller ska sälja katt, är det viktigt att rätt person står som kontaktperson i vårt ID-register. Vi har nu gjort denna ägarändring tillgänglig online för alla med mobilt Bank-ID och svenskt personnummer. I videon ovan kan du se hur ett ägarbyte går till. Det är snabbt, smidigt och säkert! 

Genom att använda Mina sidor (MinaKatter) kan du även hantera viss information för dina katter samt dig själv. Informationen som du inte kommer åt att redigera får du kontakta SVERAKs kansli, så hjälper dom dig. Om alternativet att göra ägarändringen online inte är möjlig hittar du aktuell blankett här. Blanketten ska skrivas under av både tidigare och nuvarande ägare och postas till adressen överst på blanketten.

Snabbversionen (med bilder) för ägarändring online via Mina sidor (MinaKatter)

Ägarändring online

1. Klicka dig in på aktuell katt och använd knappen ”ändra uppgifter”, för att komma åt länken som startar ägarbytet.

Ägarändring online

2. Klicka på länken ”Byt ägare” och ange personnummer för den nya ägaren/kontaktpersonen i det nya fönster som dyker upp. Tänk på att dubbelkolla så att angivet personnummer blir rätt. Nu är din del klar! Meddela nya ägaren att den kan logga in och godkänna ägarbytet. När det är gjort är hela ägarändringen färdig och ingen blankett behöver skickas in.

Skulle olyckan vara framme och man skriver någon siffra fel i samband med ägarbytet, kontakta då SVERAKs kansli.

Tack för att ni gör ägarändringen online!