Ägarändring online av ID-registrerad katt - Mina sidor

Om du köpt katt, eller ska sälja katt, är det viktigt att rätt person står som kontaktperson i vårt ID-register. Vi har nu gjort denna ägarändring tillgänglig online för alla med mobilt BankID och svenskt personnummer. I videon ovan kan du se hur ett ägarbyte går till. Det är snabbt, smidigt och säkert! 

Genom att använda Mina sidor (MinaKatter) kan du även hantera viss information för dina katter samt dig själv. Informationen som du inte kommer åt att redigera får du kontakta SVERAKs kansli, så hjälper dom dig. Om alternativet att göra ägarändringen online inte är möjlig hittar du aktuell blankett här.

Snabbversionen (med bilder) för ägarändring online via Mina sidor

1. Klicka dig in på aktuell katt och använd knappen för att ändra uppgifter, för att komma åt länken som startar ägarbytet.

Ägarändring online

2. Klicka på länken “Byt ägare” och ange personnummer för den nya ägaren/kontaktpersonen i det nya fönster som dyker upp. Tänk på att dubbelkolla så att angivet personnummer blir rätt. Nu är din del klar! Meddela nya ägaren att den kan logga in och godkänna ägarbytet. När det är gjort är hela ägarändringen färdig och ingen blankett behöver skickas in till oss.

Skulle olyckan vara framme och man skriver någon siffra fel i samband med ägarbytet, kontakta då kansliet.

Ägarändring online

Tack för att ni gör ägarändringen online!

Här kan du genomföra en  ägarändring online om grundkraven att du samt nya ägaren har svenskt personnummer och tillgång till mobilt BankID uppfylls.

Använd EJ Internet Explorer
Byt webbläsare om du använder dig av Internet Explorer

Alternativ till ägarändring online. Ladda ner blankett 2002

>> Exempel på korrekt ifylld blankett.

Postas till: 
SVERAKs kansli
Åsbogatan 33
SE-504 56 BORÅS